Wat is Aloë Vera?

Aloë vera (Barbadensis Miller) is een kruidengeneeskunde plant met een eeuwenoude traditie van gebruik door een verscheidenheid aan toepassingen.
Aloë Vera is een sappige plant met dikke, vlezige, getande, lansvormige bladeren van groen-grijze kleur.

Hoewel de plant inheems is, aan noordelijke delen van Afrika, is het snel verspreid over de hele wereld omdat de teelt ervan makkelijk is.
De plant is gebruikt door Egyptenaren, Assyriërs en Mediterrane beschavingen, evenals in Bijbelse tijden.

De Aloë is een plant uit de lelie-familie. Er zijn meer dan 200 soorten, waarvan de Aloë Vera Barbadensis (Miller) de meeste kracht en voedingsstoffen bevat.

Veel gunstige eigenschappen die al eeuwen lang aan deze wonderbaarlijke plant worden toegeschreven, zijn ook aangetoond in wetenschappelijke studies.

De sappige plant groeit in droge en subtropische klimaten en is het meest bekend voor 2 verschillende preparaten: de bijna wit-transparant mucilagineuze gel, die veel gebruikt wordt voor het maken van lekkere sappen of smoothies en de behandeling van kleine brandwonden, vooral zonnebrand en de dikke sap van de bladeren die geelbruin zijn en heeft een sterke laxerende effect.

Het is niet alleen een onderhoudsvriendelijke plant, maar ook een erg mooie plant. Naast de esthetische functie van deze plant zijn er ook tal van gezondheidsvoordelen verbonden aan aloë vera. Aloë vera lijkt nu dus ook echt aan opmars bezig te zijn, aangezien steeds meer mensen superfoods en een gezonde levensstijl interessant en belangrijk vinden. Je ziet het steeds vaker terug in drankjes, maar bijvoorbeeld ook in huidproducten. Een nieuwe ontdekking is dit echter niet, want in 2200 voor Christus was men al tot de conclusie gekomen dat aloë vera een van de geneeskrachtige planten is.

Aloë Vera producten moeten minstens hoge hoeveelheden (95%) pure aloë vera gel bevatten. Onze product is 100% aloë vera gel.

Dat maakt Aloëlí zo uniek.